נזילות והצפות בבתים הם אירוע מאוד בעייתי וזאת בשל העובדה שהמים נספגים היטב בבטון וברצפות, נשארים כלואים ומייצרים ריח לא נעים ועובש. דרך הטיפול צריכה להיות בשלבים ולכלול גם איטום מקצועי על ידי חומרי איטום מותאמים. המאמר הבא הוא מדריך שיסייע לכם להבין מה צריך לבצע אם אתם חווים מצב של נזילה או הצפה בבית.
איך מזהים נזילה בבתים?
הבעיה העיקרית עם נזילות, שהן מתרחשות בצינורות הנמצאים בתוך הקירות ולמעשה ללא איתור של בעל מקצוע, לא ניתן לאתר את הבעיה לפני שהיא מתחילה ליצור נזקים.
דרך הזיהוי הראשונית של נזילה מתרחשת על ידי מספר פגמים שנראים לעין:
- זיהוי קילופים בקירות.
- אבקה לבנה מתחדשת בפאנלים של הרצפות.
- עיגולי עובש ופטריות בגוון ירוק ושחור על הקירות.
באילו מצבים עשויה להתרחש הצפה?
מצבים של הצפה בבית עשויים להתרחש כאשר אחד הצינורות העיקריים בבית הנמצאים במטבח או במקלחת כושלים ומביאים למצב של פרץ מים בכמות גדולה מאוד היוצרת הצפה.
מלבד העובדה שיש להוציא את המים החוצה וזו עבודה לא פשוטה, מדובר בכמות מים שעשויה לפגוע ברהיטים וגם להיספג באזורי ריצוף שבהם חסרה רובה. המים שנכנסים דרך הרובה יהיו קלועים בתוך המרצפות ללא יכולת יציאה.
זהו מצב מעט דומה למים העומדים בגג הבית, רק שבמקרה של גגות, הם יגרמו לנזק בתקרה ואתם תזדקקו לשירות איטום גג שנעשה באופן קצת שונה מאיטום של קירות פנימיים.
איך מזהים רטיבות מתחת לרצפות?
יש שתי דרכים עיקריות לזיהוי רטיבות או לחות מתחת לרצפות:
- אבקה לבנה מתחדשת ליד אזורי הרובה – האבקה היא למעשה מלחים של המים הכלואים שנמצאים מתחת לריצוף.
- איתור אזורים רטובים בעזרת מאתר – פעולה המתבצעת על ידי מכשיר איתור מקצועי המסמן את האזורים הרטובים והבלתי נראים מתחת לרצפה. ככל שהמכשיר מסמן על כמות מים גדולה, המאתר יבין כי ישנה נזילה ולא רק לחות מתחת לרצפות.
שלבים באיטום בית שהייתה בו נזילה או הצפה
לאיטום של בית לאחר נזילה או הצפה יש מספר שלבים שחשוב לבצע על מנת להתמודד בצורה נכונה עם המצב:
- איתור האזורים שבהם יש מים מאחורי הקירות והרצפות – תהליך שכדאי לבצע עם מאתר נזילות מקצועי שייתן לכם דו"ח מפורט בסוף התהליך.
- סגירת הצינור הנוזל – יש להזמין אינסטלטור לסגירת הצינור הנוזל. לעיתים יהיה מדובר בסגירה מחדש של חיבורים ולעיתים האינסטלטור יצטרך להחליף את הצינור.
- ייבוש המים\לחות מתחת לרצפות – במידה והתגלתה לחות גדולה או כמות מים מתחת לרצפות, יש לבצע תהליך של ייבוש. כיום ניתן לבצע זאת על ידי מכונה לייבוש תת רצפתי מבלי להרים את כל הרצפות.
- קילוף הקירות המקולפים והנגועים בעובש – על קבלן האיטום לבצע קילוף של הקיר עד לשכבת הטיח, עליה למרוח חומר איטום עמד וחזק ולאחר מכן לכסות בסיד ובצבע.
- המתנה עד מצב של ייבוש – יש להמתין 24 שעות עד ייבוש מלא של הקיר.
מהם חומרי האיטום המתאימים לנזילות והצפות בבתים?
כיום ענף האיטום הרבה יותר מתקדם ממה שהיה בעבר ויש מספר חומרי איטום מצוינים עבור קירות:
- חומר ביטומני דו רכיבי – המייצר ממברנת איטום חזקה במיוחד שלא מאפשרת חדירה של מים לקירות הפנימיים.
- חומר ביטומני הידראולי – סוג של צמנט שמקשה באופן מהיר מאוד ונדבק היטב לבטון.
- חומר ביטומני פוליאוריטני – חומר איטום שעשוי מפוליאוריטן מעורבב עם ביטומן ויחד הם יוצרים ציפוי חזק האוטם כניסה של מים.
במה שונים חומרי איטום אלו מאיטום גגות?
כיום השיטה הטובה ביותר עבור איטום גגות היא בעזרת יריעות ביטומניות המגיעות כגליל שיש להלחים אל רצפת הגג.
אמנם גם באיטום קירות משתמשים בחומר ביטומני, אך הוא מגיע במרקם של משחה שצריכה להתייבש ולא ביריעות.
בכל מקרה, בשתי השיטות מדובר בחומר חזק מאוד שמונע כניסה של מים לאורך זמן, רק שבמקרה של איטום קירות פנימיים, העלות תהיה קצת יותר יקרה, שכן מדובר בפעולה המחייבת שיפוץ רציני.
אם נבדוק כמה עולה איטום גגות מקצועי בעזרת יריעות ביטומניות, וודאי נראה כי טווח המחירים נע בין 110-130 ₪ למ"ר ואילו איטום בקירות הפנימיים של הבית יחושב לפי כמות הקירות שיש לבצע בהם איטום ולרוב תקבלו מקבלן האיטום עלות כללית לכל הפרויקט הנעה בין 15,000 ₪ ל-40,000 ₪.
צריכים לאטום את הגג? הזמינו קבלן איטום מקצועי מהראשון באיטום: https://www.itum1.co.il